Julia Boix-Vives's Blog


Julia Boix-Vives is born in the montain area : Savoie - France. She is living and working in Eindhoven - The Netherlands
Performances, multimedia installations, animations, fotos and graphics are the artistic medias she uses to express her intimate universe popping up from her unconscious, dreams and wanderings …20100408

retrospectie op De Andere Kant


Julia Boix-Vives in De Andere Kant

De veelzijdige videokunstenaar Julia Boix-Vives exposeert daar van 18 april t/m 9 mei video’s en zeefdrukken onder de titel ‘Retrospectie op de andere kant’. Het is Boix-Vives eerste solo-expositie in Nederland.

Julia Boix-Vives studeerde performance en beeldhouwen aan de Beaux-Arts te Grenoble (Frankrijk) en vervolgens Kunstacademie in Düsseldorf (Duitsland). Zij is de belangrijkste personage in haar eigen video’s waarin ze haar lichaam, gebaren en uitdrukkingen gebruikt als levend basismateriaal.

In haar werk houdt zij zich bezig met de duizeling van de oneindigheid en met de oorsprong van beweging door de figuren te vermenigvuldigen en de gebaren te herhalen. Zij vult vanuit haar lyrische en poëtische universum de hele ruimte van ‘De Andere Kant’. In alle ruimten van De Andere Kant worden continu verschillende video-installaties geprojecteerd waaronder de zeer melancholische ‘Tango d'Hiver’ in de koelte van de kelder en de multimedia installatie ‘Paper Support’ in de grote zaal.

Het glazen kantoortje is ingericht als ‘grafisch kabinet’.