Julia Boix-Vives's Blog


Julia Boix-Vives is born in the montain area : Savoie - France. She is living and working in Eindhoven - The Netherlands
Performances, multimedia installations, animations, fotos and graphics are the artistic medias she uses to express her intimate universe popping up from her unconscious, dreams and wanderings …20110922

Finissage of the interactive installation/environment "Air" by Reggie Voigtländer.

Performance 20 november @ Argument / Tilburg

Air - Reggie VoigtländerAir is een interactieve installatie/environment bestaande uit 942 fotografische beelden van lucht met urbane begrenzing, over een periode van enkele jaren genomen vanuit 3 dezelfde posities. Interactie is gebaseerd op omgevingsgeluid, van binnen en buiten, in relatie tot projecties en de ruimte van Argument: een tot binnenruimte gevormde buitenruimte. Ruimtelijke voorwaarden ( entree, verbindingsdeur, dakkapel) herinneren hier nog aan.Air is opgebouwd uit diverse lagen. De verbinding tussen individu(en), de ruimte, de beelden en de omgeving vormt een kunstwerk met een geheel eigen tijdsverloop. Een gedeeltelijk geregisseerde opbouw van elkaar afwisselende momenten, soms uitgerekt over meerdere, al dan niet samenvallende beelden. Een andere keer in de vorm van kortstondige, eenmalige, niet gelijktijdig 'gevangen verschijningen'. Ervaren staat voorop.

Daarna nog te zien: 3 november tot en met 20 november, donderdag tot en met zondag 14.00-18.00 uur

Finissage: zondag 20 november 15.00 – 18.00, gebaseerd op brede interactie. Op uitnodiging van Reggie Voigtländer:

Performance
Julia Boix Vives. Zij gebruikt haar lichaam, gezichtsuitdrukkingen en houding als basismateriaal voor performances en video’s.”Ik leen mij voor een oefening die op een vreemde manier helemaal in beslag genomen is door mijn fysieke verbinding met een voorwerp.”

Proza Frans van Hout. Hij schrijft ultrakort proza en prozagedichten en poogt daarbij taal én verhaal te fileren totdat niet meer dan de essentie overblijft. Werk van hem is onder andere gepubliceerd door poëzietijdschrift Krakatau (krakatau.nl) onder het pseudoniem efce en hij heeft deelgenomen aan enkele Poetry Slams (winnaar KargaDOORslam, Utrecht, juni 2010).

Geluidskunst Ton Vermeulen, dit jaar huiscomponist van de Geluidpost in Lokaal 01 te Breda. Fragmenten van zijn werk zijn begin oktober gedurende een week uitgezonden door de VPRO aan het begin van het radioprogramma De Avonden. Met zijn werk Geroezemoes van openingen levert hij op passende en krachtige wijze de afsluiting van de expositie.